Mijn hele leven ben ik geïnteresseerd geweest in de mens en in zijn drijfveren. Waarom doet iemand de dingen die hij doet. Voordat ik aan de studie aan de universiteit begon heb ik daarom, naast de opvoeding van de kinderen en het werk in de gezondheidszorg, verschillende cursussen in de alternatieve geneeswijzen, een opleiding in sportmassage en in astrologie gevolgd. Dit heeft allemaal bijgedragen aan mijn kennis over de mens in al zijn facetten.

Al deze kennis en levenservaring combineer ik nu in een bedrijf; Interculturele Spiritualiteit. Hierin wil ik aandacht besteden aan spiritualiteit in het dagelijkse leven. Hoe staat een mens in het leven, hoe geeft hij het leven vorm, wat inspireert hem? Dit is een spiritualiteit die niet gebonden is aan een bepaalde religie. Ik laat me vooral inspireren door de mystiek uit de verschillende religies en door de Afrikaanse spiritualiteit.

Deze aandacht voor de spiritualiteit in het dagelijkse leven komt op de eerste plaats in mijn praktijk aan bod, maar daarnaast ook in culturele/spirituele reizen naar Kenia. ( www.thuisinkenia.nl)

Wat spiritualiteit is en hoe spiritualiteit wordt vormgegeven is te lezen onder het kopje Waarom spiritualiteit? Essays over spiritualiteit zijn te lezen onder ervaringen en meer.